Home » ИНДИВИДУАЛНА ТЕРАПИЯ

ИНДИВИДУАЛНА ТЕРАПИЯ

Какви са начините на работа:

1. Ще използваме техники от НЛП (Невро-лингвистично програмиране):

– Много мощни техники, средства и стратегии, чрез които ние поемаме контрола над своя мозък, като управляваме собствената си неврологична система, а не тя да управлява нас. Пренастройваме нашия ум. Учим се да влизаме от едно емоционално състояние в друго емоционално състояние много бързо.
– Възможности за избор, относно начина, по който реагираме. Фокусът е не какво ни се е случило, а какво мислим за случилото се – как да променим мисленето си.
– Свободата да избираме кой и какъв искам да бъда. Няма хора без налични ресурси. НЛП търси и открива тези ресурси, за постигане на успех и на желаните цели. Тези ресурси са нашите силни страни, неща, с които се гордеем.
– Няма провал, има само обратна връзка. НЛП  казва – Във всеки един момент ТИ можеш да бъдеш ДРУГ и да имаш НОВ живот. Учим се как да комуникираме така, че да имаме желан резултат, как да отговаряме на другите, а не да реагираме.

Терапията включва и много домашни работи. Работи се с “пускане” на стари, чужди убеждения, които сме взели най-често от нашите родители и “вграждане” в мозъка на нови убеждения. Едно ново убеждения, един нов навик се формира от 21  до 90 дни. Нужно е повторение, вяра и възнаграждение за упорития труд – “късат се” стари невронни връзки и се заменят с нови. Това е РАБОТА и терапевтът е ваш партньор – помага ви да намерите вярната посока в трансформацията към по-добър, спокоен и балансиран живот, стои до вас и ви подкрепя и подпомага с много емпатия.

2. Семейни констелации. Семейните констелации разглеждат индивида като част от фамилна система. Всеки принадлежи на определено семейство и има точно определено място и роля в него и носи енергията и съдбата на поколенията преди нас. Всички членове, дори и тези които липсват (починали или напуснали), присъстват енергийно в системата и оказват влияние на другите членове с добрите и лошите си страни.

При семейните констелации всичко нужно за настоящия момент излиза наяве и намирането на баланса e предпоставка за един успешен живот в лекота.

Защо са ни необходими констелациите и с какво ще ни помогнат?

Да не преповтаряме родови модели на нашите родители, баби и дядовци като зависимости, повтарящи се събития, един и същ модел на поведение и много други. Да направим родовата ни система балансирана, да признаем правото на съществуване на хора в рода ни, които са били отритнати по една или друга причина. Да благодарим на рода си и да им отдадем почит, за да имаме щастлив живот. Да признаем неродените ни братя и сестри, ако е имало аборти, и да им благодарим, че именно благодарение на тяхната съдба, нас ни има и др.

3. Хипноза.  Хипнозата е научен, естествен и релаксиращ метод, който има мощно въздействие по отношение формирането на чувство на увереност в себе си и намаляване на стреса. В състояние на хипноза оставяме настрани съзнанието си – това наше Аз, което постоянно мисли, действа, знае кое е правилно и кое  не е правилно за нас и даваме път на подсъзнанието – мястото, където се намират всички наши ресурси, необходими за справянето ни с всичко, което ни измъчва. Учим се да чуваме вътрешния си глас, да говорим с детето в нас.

В състояние на хипноза се променят емоциите, усещанията, убежденията, начинът на мислене. Подобрява качеството на живот. След хипноза човек чувства лекота и блаженство.

Хипноза се използва се, когато е изградено пълно доверие между клиент и терапевт. Това е внушение в будно състояние – естествено състояние на транс, при което терапевтът внушава загуба на излишни мисли, излишни желания, излишни чувства. Клиентът чувства след това лекота и чувства себе си чудесно.

4. Арт терапия, Гещалт терапия, Психодрама.  Различни техники и стратегии, чрез които стереотипните импулси да намерят начин да бъдат изразени и по този начин човек преживява процес на освобождаване като вътрешно разширяване и обогатяване на житейския опит, което води до дълбоко усещане за удовлетворение. Всеки клиент има различни нужди и различен начин на възприемане на себе си и действителността, работата на терапевтът е да намери най-точния инструмент за всеки един клиент.

 

Цена на индивидуална терапия40,00 лв. за 60-90 мин.

Забележка:
Броят на провеждане на срещите зависи от всеки индивидуален случай!
Започва се с една среща и следващите са на всеки 7 дена.  Срещите обикновено са в порядъка от  5 -25 броя, но е възможно да продължат и повече. Зависи от устойчивостта на нервната система на клиента и нивото на неговото съзнание и потенциал за себеосъзнаване. Понякога се включва и работа в група, а така също и ДИНАМИЧНА МЕДИТАЦИЯ (медитация плюс движение на тялото за отработване на блокажи и стари убеждения).

Запиши си час на:
Светла: 0888927870; 0885129269

или пиши на Е-mail: svetlushall@gmail.com
Адрес: гр.София, ул. “Козлодуй” № 100


Коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: