Home » Курс обучение

Курс обучение

IMG_0624 small

Тема:  “КАК ДА УПРАВЛЯВАМ ЕМОЦИИТЕ СИ ЧРЕЗ НЛП?”

НОВИ 3 ДАТИ:

 

1.Интензивно: На 25, 26 и 27 август  в х-л “Мура”, Боровец

2. от 18-ти септември  до  6-ти ноември (всеки понеделник)  8 срещи

3. от 10-ти октомври до 13-ми ноември (всеки вторник) 8 срещи

ГРУПИ до 8 човека

 Невро-лингвистично програмиране е метод, създаден през 70-те години на 20-ти век от д-р Ричард Бандлър и Джон Гриндер.

– Много мощни техники, средства и стратегии, чрез които ние поемаме контрола над своя мозък, като управляваме собствената си неврологична система, а не тя да управлява нас. Пренастройваме нашия ум. Взлизаме от едно емоционално състояние в друго емоционално състояние много бързо.
– Възможности за избор, относно начина, по който реагираме. Фокусът е не какво ни се е случило, а какво мислим за случилото се.
– Свободата да избираме кой и какъв искам да бъда. Няма хора без налични ресурси. НЛП търси и открива тези ресурси, за постигане на успех и на желаните цели.
– Няма провал, има само обратна връзка. Получаваме или резултата, към който се стремим, или извинения. НЛП  казва – “Във всеки един момент ТИ можеш да бъдеш ДРУГ и да имаш НОВ живот”.

Животът ни се променя постоянно и ние трупаме опит, знания, умения. За да сме адекватни на всичко променящо се, имаме нужда често от нов поглед, от нова гледна точка, от промяна на старите закостенели убеждения и навици. Чрез невро-лингвистично програмираме стигаме до нови и нови пластове вътре в нас, чрез които се учим да казвам все по-мощно “ДА” на себе си, вместо да продължаваме да реагираме остро и да се изразяваме негативно.

Истинските прозрения в човек идват  от директно наблюдение посредством петте си сетива като присъства тук и сега, без страх или предразсъдъци. По-често мисленето и анализирането ни върти в кръг, зацикля ни, докато съзерцанието, наблюдаването раждат нова информация за нас, за хората и за света около нас.

ЗА КОГО Е ТОВА ОБУЧЕНИЕ?

– За всеки, който иска да подобри качеството си на живот, да реализира целите си, да привлича точните съюзници и приятели;

– За всеки, който иска да се развива личностно, да работи със себе си без страх, да осъзнае какво пречи на същността му да се прояви, да преживее разширени състояния на съзнанието;

– За всеки, който е готов да се впусне в едно ново предизвикателство, да участва в групова работа, да се запознае с нови хора, да излезе от негативните склонности на ума като насочи вниманието си към ресурсите по справяне в себе си.

ПРОГРАМАТА:

  1. Как да развиваме фокуса си. Пирамидата на Р. Дилтс. Основни предпоставки в НЛП модела. Сензорни системи – видове и как да ги развиваме.
  2. Демонстрации през VAK. Таблица на патерните.
  3. Преход на езика през VAK. Report – параметри. Активно слушане.  Рифрейминг.
  4. Калибриране, наподобяване, разграничаване, водене. Свободно държане.
  5. Спомени – упражнения през V, A, K, AD. КОТВИ. Видове котви. Поставяне на котви.
  6. Емоционална интелигентност. Визуално сливане. Поставяне на цел. SWISH PATTERN, 6 – стъпков рифрейминг
  7. Техника за кинетично закотвяне. Визуализация, асоциация, дисоциация, мотивация, натрапчивост.
  8. Демонстрации и изпит.

ВСЕКИ УЧАСТНИК ЩЕ ПОЛУЧИ УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ЗАВЪРШЕН КУРС НА ОБУЧЕНИЕ!

1.ИНТЕНЗИВНО:  на 25, 26 и 27 август   в х-л “Мура”, Боровец

1-ви ден занятия от 16:00ч. до 22:00ч., 2-ри ден от 9:00 до 19:00ч. 3-ти ден от 9:00 до 13:00ч. и отпътуване.

ЦЕНА: 290.00 лв. до  20-ти юли. След 20.07  цената е 340.00 лв. Включва: 3 нощувки в х-л “Мура” Боровец в двойна стая, 3 закуски и 3 вечери.

КЪДЕ: кк Боровец, х-л “Мура”

или:

2. Всеки понеделник от 19:00ч. до 21:30ч.  от 18.09 до 06.11.2017г.

ЦЕНА: 35.00 лв. на посещение. Ако се плати цялата сума, цената е 250.00 лв. 

Промоция: 200.00 лв., ако платите до 31 август 2017г.

КЪДЕ: гр. София, ул. “Козлодуй” № 100

или:

3. Всеки вторник от 19:00ч. до 21:30ч.  от 10.10 до 28.11.2017г.

ЦЕНА: 35.00 лв. на посещение. Ако се плати цялата сума, цената е 250.00 лв. 

Промоция: 200.00 лв., ако платите до 31 август 2017г.

КЪДЕ: гр. София, ул. “Козлодуй” № 100

ВОДЕЩ: Светла Трифонова – НЛП терапевт  http://www.svetlushall.wordpress.com

За записване: Тел: 0888927870, 0885129269;  Е-mail: svetlushall@gmail.com

Мнения от участници в провел се курс на същата тема септември – ноември 2016г.:

“Искрено ти благодаря, за невероятната атмосфера и прекрасните преживявания, които създаваш! … По време на разговорите с теб и дори от самото ти присъствие, изпитвам огромно доверие и знам, че съм в добри ръце!
Благодаря ти, Светла!
С огромно уважение, Марин

“Аз съм много доволна от курса. Успях да разбера и работя за проблеми и качества, които искам да развия. Водещата е чудесна, с усет за всеки един и индивидуална работа с нас в групата. Доволна съм! Вече препоръчвам курса и водещата на своите приятели!”  Валентина Стоянова – кинезитерапевт и йога инструктор

“Курсът е много добре структуриран. Последователен и ангажиращ вниманието ни, като е представен във вид на игри, с практически упражнения. Водещата е винаги усмихната, приветлива и ме въвежда в състояние на бързо учене, възприемане и осъзнаване. Този курс дава основни познания за НЛП, които ми помагат в процеса на самоосъзнаване, който не завършва с края на този курс. Огромни благодарности на водещата!!!” Марин Минчев

“Благодаря ти, за прекрасните умения, на които ни учиш и за вълшебните моменти, които преживяхме с теб! Осъзнавам, че НЛП е много силен инструмент и той ще ми помогне да постигна истинското щастие!” М. Ст. М.

“Много съм доволна! Светла ми помогна страшно много в борбата с моите страхове. Не съм успяла напълно, но ще продължавам напред, защото е важно за мен. Започнах да наблюдавам хората как са облечени, какви жестове използват, какви думи използват. Все неща, на които не съм обръщала внимание, а те са важни за ежедневието ми. Започнах да слушам и да чувам какво ми казват. И си поставих като цел от всяка отрицателна емоция за мен да си извличам положителното. Започнах да пропъждам автоматизираните мисли от главата си или поне се опитвам в повечето случаи и се чувствам удовлетворена. Правя си анализ на чувствата и най-вече на тъжните – какво ги е предизвикало, колко ми е тъжно и т.н. Светла винаги изглеждаше много добре и винаги беше подготвена по темата, а и извън нея. Въпросите, с които я засипвахме, тя отговаряше много уверено. Опитваше се да ни вкара в нашите ситуации и случки, за да може всичко да бъде истинско. Искам да продължа отношенията си с нея и когато имам нужда да се обадя и да споделя. Едно голямо БЛАГОДАРЯ!” Р. Сиракова

img_0212.jpg

Мнения от участници в провел се курс януари-март 2017г.:

“На мен ми се изясниха много неща, свързани с комуникацията между хората, откриха ми се начини да стигна до другия, да го разпозная, да обърна внимание на човека отсреща и за мен самата ми разшири кръгозора по отношение на много нови неща, които вече забелязвам в отношенията си с хората.” Марина Николова

“Светла е търпелива и има уникалното качество да предразполага всеки да споделя, да участва и да се развива. Наистина има желание да помогне на хората, които обучава.” Делян Данаилов

6

Курс, провел се интензивно на 24-26 март:

“НЛП е различен метод – с интерес се обучавах. Беше ми много приятно. Водещата, както винаги, предполагаше към доверие и разбиране.” Даниела Диманова

“Щастлива съм, че участвах! Благодаря, Светле! Изключително компетентна, внимателна, готова да отговориш на всички мои въпроси. Помогна ми да намеря това, което търсих да осъзная и науча нещо ново за себе си.” Деси Димитрова

IMG_0238

IMG_2422

ПРОСТРАНСТВО НА ЛЮБОВТА   ВСЯКА СРЯДА   от 19:00ч. до 21:00ч.

Група до 8 човека.

Какви са предимствата на работата в група:

1.Групата подпомага процеса на осъзнаване, дава ти нова различна гледна точка. Виждаш се отстрани. Моделираш чуждите модели по справяне върху себе си.

2. Чувството и усещането, че не си сам, че има и други като теб със сходни въпроси и проблеми.

3. Два пъти по-евтино е в сравнение с индивидуалната терапия.

4. Мотивацията да се промениш е по-мощна, когато в нея “горят” и те вдъхновяват другите членове на групата.

5. Смело се заявяваш пред другите и в  защитена среда се учиш на самоуверено себезаявяване.

1-ва тема: “ТРАНСФОРМАЦИЯ НА СТРАХА”.

В пет поредни срещи ще говорим за страховете си. От какво се страхуваш най-много? Ако се случи, как би се променил живота ти? Как би се чувствал?

Чуй мислите си: “Страх ме е от това, страх ме е от онова, Не мога да се справя, ще се проваля.”  Понякога умът направо крещи и можеш буквално да го чуеш (“Не мога, Не искам, Не зная…”).
Отпусни му края! Какво толкова страшно може да ти се случи? Какво ще стане, ако страховете и най-черните ти мисли се сбъднат? Кое е най-лошото?

Изведи страха до абсурдна позиция, където ще го видиш просто като …мисли, мисли, мисли. Мисли за всички неща, от които се страхуваш, наблюдавай ги, слушай ги и ще ги осъзнаеш постепенно като игра на ума, не като проблеми и неуспехи.

Пускай нещата!

Не е нужно да ровиш ли ровиш и да търсиш проблеми, а когато забележиш негативни мисли, които обсебват ума ти, не ги потискай, а ги изкарай още по-навън. Виж ги сякаш излизат от устата на някой друг човек, който бърбори ли, бърбори. Слушай този чужд глас без осъждане, без анализ, а с приемане, с усмивка, с мъдростта, че всички хора си приличаме, че всички хора имаме склонност да преувеличаваме, да раздуваме, да хиперболизираме …мислите си.

Хиляди условия на ума…Мисли, просто мисли и нищо повече.

Тези мисли, когато те обладаят, обсебят, остави настрани. Осъзнай ги като обикновени, толкова скучни, че не би искал да се занимаваш с тях. В никакъв случай не ги потискай, защото се превръщат в проблем, а ги признай! “Да, страх ме е!, Да, притеснявам се! Да, гневен съм…”

Кажи на мислите си: “Вие сте просто мисли, тук сте, мога да ви видя, мога да ви чуя….а сега си идете!” 

Ще се занимаваме с тези въпроси на следните дати:

14.09 (сряда) – ТРАНСФОРМАЦИЯ НА СТРАХА.  

21.09 (сряда) – ТРАНСФОРМАЦИЯ НА СТРАХА. 

28.09 (сряда) – ТРАНСФОРМАЦИЯ НА СТРАХА. 

05.10 (сряда) – ТРАНСФОРМАЦИЯ НА СТРАХА. 

12.10 (сряда) – ТРАНСФОРМАЦИЯ НА СТРАХА

2-ра тема: “МОЯТА СЯНКА”

Страх ли те е какво ще откриеш, ако погледнеш в себе си?

Тревожи ли те това, че ако тъмната ти страна бъде осветена, ще изпиташ срам или вина?

Ще говорим за: 1.Видове сенки – практически упражнения как да ги разпознаваме.

2.От какво се захранва сянката ни?

3.Техника за приемане на своята сянката.

4.Техника за превръщане на негативните чувства в позитивни. (Рифрейминг)

Бонус   Тест: Колко силен е ефектът на сянката върху живота ти?

Сянката ни (нашата тъмна страна) е като Кутията на Пандора – пълна с тайни. Но ако бъде отворена, осветена, съдържанието ни ще промени живота ни. Ако искащ да разбереш Как, ето датите:

19.10 (сряда) – Темата е МОЯТА СЯНКА. 

26.10 (сряда) – Темата е МОЯТА СЯНКА.   

02.11 (сряда) – Темата е МОЯТА СЯНКА.  

09.11  (сряда) – Темата е МОЯТА СЯНКА.

16.11 (сряда) – Темата е МОЯТА СЯНКА.     

                       3-та тема: “ВЪТРШНОТО ДЕТЕ”

Детето вътре в мен – чувам ли го или го игнорирам?  То е енергията ни за живот.  Среща, осъзнаване и лекуване на вътрешното ни дете.  Как заглушавам себе си?

23.11 (сряда) – Темата е ВЪТРШНОТО ДЕТЕ. 

30.11 (сряда) – Темата е ВЪТРШНОТО ДЕТЕ.

07.12 (сряда) – Темата е ВЪТРШНОТО ДЕТЕ. 

14.12 (сряда) – Темата е ВЪТРШНОТО ДЕТЕ. 

21.12 (сряда) – Темата е ВЪТРШНОТО ДЕТЕ. 

Какви са начините на работа?

1. Техники от НЛП (Невро-лингвистично програмиране) – мощни техники, средства и стратегии, чрез които ние поемаме контрола над своя мозък.  Фокусът е не какво ни се е случило, а какво мислим за случилото се.

2. Семейни констелации – разглеждат индивида като част от фамилна система. Всеки принадлежи на определено семейство и има точно определено място и роля в него и носи енергията и съдбата на поколенията преди нас. Всички членове, дори и тези които липсват (починали или напуснали), присъстват енергийно в системата и оказват влияние на другите членове с добрите и лошите си страни.

3. Хипноза – научен, естествен и релаксиращ метод, който има мощно въздействие по отношение формирането на чувство на увереност в себе си и намаляване на стреса.  Учим се да чуваме вътрешния си глас, да говорим с детето в нас. В състояние на хипноза се променят емоциите, усещанията, убежденията, начинът на мислене. Подобрява качеството на живот. След хипноза човек чувства лекота и блаженство.

4.  Молитва, съзерцание, мантри – Представлява притихнал ум. Но контролираният ум не се развива за кратко време, изисква практика. Изисква умение за навик – да се упражняваме всеки ден. Резултатът е покой и хармония в душата и в тялото.

5. Арт терапия, Гещалт терапия, Психодрама – Техники и стратегии, чрез които стереотипните импулси да намерят начин да бъдат изразени и по този начин човек преживява процес на освобождаване като вътрешно разширяване и обогатяване на житейския опит, което води до дълбоко усещане за удовлетворение.

Действайте! Участвайте! Не отлагайте щастието си!

КОГА: от 14 – ти септември всяка сряда от 19:00 до 21ч.

КЪДЕ: гр. София, ул. “Козлодуй” № 100

ЦЕНА: 20,00 лв. на посещение, което може да платите на място.

ВОДЕЩ: Светла Трифонова – НЛП терапевт

За записване: Тел: 0888927870, 0885129269

Е-mail: svetlushall@gmail.com


40 Comments

Коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: