Home » Духовно развитие » За ползата от хубавите филми по действителен случай.

За ползата от хубавите филми по действителен случай.

Advertisements

Филми, направени по действителни случаи, имат такъв невероятен сюжет, какъвто в повечето случаи нашето въображение не може да си представи. Моите топ 5 са:
1. “BLACK” (2005) – глухоняма стига до университет като всяка година учи по две години. Учителят й я учи на думите и изразяване с докосване с устни по дланта. Когато отива пред комисия от професори да отговори представя ли си тя, че да учи една глуха и сляпа в университет е нещо НЕВЪЗМОЖНО, учителят й превежда всяка дума, но на „невъзможно” се обръща към светилата и казва – за тия 18г аз я научих на всички думи, но не и на НЕВЪЗМОЖНО. Глухонямата завършва колежа, макар и много трудно, условието е да пише 30 думи в минута, тя пише по 10, в пристъп на силна амбиция, желание, воля тя пише 60 думи в минута, които са следните: Светът е черен, черен, черен, черен, черен, черен…..

2. “PEACEFULL WARRIOR” (2006) – Дан Милман – биографична – силата на духа – претърпява катастрофа с мотор, лакарите му казват, че никога няма да може да ходи, но той не се отказва от мисията си – да бъде най-добрият гимнастик и успява. След това става лектор – за силата на духа – вдъхновява и мотивира хората.

3. “БИЛИ ЕЛИЪТ” (2000) – момче в Английския кралски балет! Баща му е обикновен миньор и иска сина му да тренира бокс. Момчето записва балет, крие се дълго време, тренира непрекъснато и го приемат да се обучава в Английскаи кралски балет – много такантлив, това е неговата мисия, отстоява себе си и страстта си да танцува, въпреки баща си и подигравките на другите.

4. “FREEDOM WRITER” (2007) – бедни и чернокожи издават книга със свои преживявания и през 1999г правят фондация, благодарение на Мисията на една учителка, която вярва в тях. Учителката им работи на 2 допълнителни работи, купува им тетрадки и ги вдъхновява да пишат в тетрадките своите преживявания. Купува им книги със собствени пари, защото директорът не разрешава да се дават на тези деца книги от библиотеката да не ги повредят. Когато виждат книгите, децата не могат да повярват, че тези книги са за тях и са НОВИ..

5. “OCTOBER SKY” (1999г.) – първият съветски спътник е изстрелян през 1957г. Глaвният герой – 17г. младеж казва на баща си – Мините са твоят живот, аз ще отида в космоса и ще построя ракета. Става инженер от НАСА…

Advertisements

Коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: