Home » Духовно развитие » Разбираш го, когато го почувстваш…

Разбираш го, когато го почувстваш…

Advertisements

article-0-0f167e4400000578-104_634x484

Повечето дни в годината минават без да се случи нещо, което си струва да запомниш. Не променят с нищо житейския ни път. Нещата се случват с нас или без нас. Всичко е предопределено, макар зависещо от мен.
Правя равносметка и устремно попълвам липсващи случки, хора, слънца в битието ми. Планът е винаги ярък, цветен, препълнен – отправната ми точка за хубав ден и щастливи преживявания. Вечер се чувствам удовлетворен, защото чеквам точка по точка и виждам, че съм надхвърлил и разширил рамките и представите си – искам още и още – от запомнящите се …дни. Всичко е динамично, жизнено, готино, но как да отлича днес от вчера, как да разгърна утре-то още по-пулсиращо и неповторимо. Запомням хубавото, нужното, поучителното.
Слагайки си всяка сутрин перфектно изгладената риза, уверено крача и достойно случвам събития, хора, ситуации, превръщайки ги в красиви спомени. Дните се сливат, само календарът – перфектно попълнен – напомня за Деня Х…
И тогава, най-неочаквано, се появява Тя.
Единствената.
Забелязваш усмивката й, косата й, смеха й. Слънцето свети много ярко, заслепява.
Не дотам перфектната й външност се откроява, компенсира със светлина, лъч. Толкова ослепително те жегва, че не знаеш кой си, къде си. И да, погледът. Всичката подреденост, хармония, порядък се изпаряват – няма ги. Хаосът, който настъпва, има своята неповторимост. Толкова силно те стиска за слабините тази сънувана безсмислица, че нямаш глас, ритъм, движение. Замрял си в неподвижност. После идва невероятното спокойствие като да си си у дома. Няма нищо невъзможно. Има сила и една енергия, която те отлепва от земята и по начинът, по който ме кара да се чувствам, осъзнавам,че има смисъл да се живее с онези дни, в които се случва Тя – любовта. Какво съм пропуснал?!
Разбираш го едва тогава, когато го почувстваш.

 

Advertisements

Коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: