Home » Духовно развитие » Как да променим преживяванията си?

Как да променим преживяванията си?

Advertisements

close-your-eyes

Хората сами създават преживяванията си.

Ако искаш да промениш дадено преживяване, погледни го през … друго сетиво.

 

Три приятелки отиват на море. Помолени от четвърта приятелка всяка от тях  да сподели впечатленията  и преживяванията си, всяка разказва следната (една и съща) история:

Първата приятелка (разказва през визуална репрезантативна система):

Аз и още две момичета отидохме на море в Лозенец. Отседнахме в неголямо бунгало, макар вътре да имаше стая за всяка от нас. Огромни легла, старинен гардероб и красиви картини се намираха във всяка от стаите. Разполагахме се на  кожен диван в дневната и ползвахме просторна черно-бяла баня. Отвън имаше малка веранда с много цветя – бели, жълти, сини. До плажа се стигаше по дървено мостче. А самият плаж беше уникална гледка – огромни бели чадъри и бели шезлонги красяха плажната ивица. Небето всичките дни беше ясно, морето – кристално синьо без никакви вълни, а пясъкът – сребристо-сив блестеше.  Наблизо имаше ресторант с огромна кафява амфора отпред. Вътре намерихме малки маси със синьо-бели покривки – точно както бяха облечени и сервитьорите – в моряшки униформи. В това ресторантче отсядахме всеки  обед, заради прекрасната гледка към морето…

Втората приятелка (разказва през аудиална репрезантативна система):

Аз и моите две приятелки отседнахме в бунгало в Лозенец.  „Бунгало“ звучи кофти, но всъщност не беше зле. Наблизо  имаше още бунгала с няколко млади семейства и си представих как викат, крещят, пеят малките им деца, но добре че по цял ден бяхме на плажа и не ги чувахме.  Бях се отдала на тишината и на песента на чайките. От време на време наблизо се носеха любими мелодии – евъргрийни, песни от 80-те години. Тези мелодии идваха от близкото ресторантче, в което обядвахме всеки ден. И въобще Лозенец се слави с това, че никъде няма да чуеш чалга музика…

Третата приятелка (разказва през кинестетична репрезантативна система):

Аз и моите любими приятелки бяхме на море в Лозенец. Беше уникално преживяване! Толкова хубаво си изкарахме – смях, песни, танци, четена на книжка, дълги разходки по плажната ивица и много други преживявания. Чувствах се прекрасно. Починах си и се  заредих с много слънце и положителна енергия. Всеки обяд ходехме в много уютно ресторантче, където мили сервитьори ни глезеха и обслужваха отлично. Много съм доволна от ваканцията си! Най-сетне се събрах с най-добрите си приятелки!

 

Ако искаш да научиш повече за визуалната, аудиалната и кенестетичната репрезентативни системи и как да включваш всичките си сетива в общуването и преживяванията си, заповядай на Курс обучение “Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?”

Advertisements

Коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: