Home » Духовно развитие » Природата на мъжа и природата на жената

Природата на мъжа и природата на жената

Advertisements

gentleman-kissing-woman-s-hand

Няма нищо по-хубаво от това мъжът да е мъж, а жената – жена.

Но какво означава това?

В природата на мъжа е той да е ловец, да се грижи и осигурява материалните блага и добруване; да бъде силен, волеви, успешен.

В природата на жената е тя да е цвете – нежна, красива, мила, приемаща, търпелива.

Децата наблюдават от малки отношенията между мама и тати и научават: бащата е за външния свят, а майката е компетентна  вътре – в семейството и домакинството.

Факт е, че майката е тази, която има централна роля във възпитанието. Това като че ли дава основание на бащата да прехвърли изцяло отговорността в този динамичен процес на жената. Като че ролята на таткото е да направлява и следи дали всичко е наред и ако не е, да обвини майката за това. Така много жени се претоварват и емоционално, и психически.

Разпределението на ролите в семейството показва връзката между мъжа и жената – бащата е главата – той работи, той изкарва пари за прехраната; майката се грижи за дома и децата.

В природата на жената е да дава много любов. Жената е творческата енергия на Вселената! С нея мъжът реализира своя потенциал, великите си идеи.

Когато жената е изпълнена с енергия, щастие, удоволствие, тя създава около себе си енергийно поле, което привлича мъжете и възможности в живота. Получава удоволствие от всеки миг. Животът й става лек и радостен, но и животът на всички хора около нея – любими, близки. И – странно нещо – колкото по-щастлива е, толкова по-щастливи са всички наоколо й. Всичко започва да се подрежда така, както тя го иска – идват нужните хора, решават се проблемите. Някъде дълбоко в себе си жената знае, че докато е в това състояние на удоволствие, всичко става просто така, и че изгражда хармонични отношения с хората. Но нейна задача е тя да се грижи за собственото си щастие.

Ако потиска женската си енергия, жената се лишава от сили, напряга се и това води до женските болести.

Когато се научим да приемаме пола си като природна даденост и да влизаме в  дадената ни (женска или мъжка) енергия, ще сме доволни и щастливи. Как?

Заповядайте на Тренинг “Женска енергия”

Advertisements

Коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: