Home » Духовно развитие » Уморена съм!

Уморена съм!

Advertisements

90603427_why-am-i-tired_377x171

Напоследък често чувам – Уморена съм!
От работа, от времето.. От това да се справям; да изглеждам добре. Да мисля за връзката си, когато я имам какво да правя, как да постъпвам. Да мисля защо я нямам, когато съм сам(а). Къде греша, какво искам, защо си сменям настроенията, защо унивам, защо всичко ми е безразлично, защо нямам желание за нищо… Уморен(а) съм от живота, от себе си, от всичко!
Слушам внимателно и асоциацията ми все път е (незнам защо) за разкази на стари хора, които са живели 100 години, врели са, кипели са, “очукани” са от живота. А това, което виждам пред мен, е много, много млади хора… Млади, красиви, успешни, уверени…. и …уморени!
Независимо дали вибрациите ти са на един от двата полюса – любов или омраза – ти гориш, изпълнен си с живец, с искра, с пламък. Няма по-лошо нещо от безразличието, от апатията, от това да кажеш уморен съм от живота! Тогава няма никаква страст, никаква божествена нотка в теб, никакъв божествен заряд. А без това ти си умрял!
Как да възвърнем живеца си?
С действия! Какво те зарежда, какво те прави щастлив, къде намираш смисъл – спомни си!
И действай!

Ето няколко съвета:

  1. Седни и напиши списък от поне 5 неща какво обичаш да правиш. Какво е твоето хоби, какво би правил, ако разполагаш с цялото време на света. Започни да правиш поне едно нещо от този списък.
  2. Напиши списък от поне 5 неща какво те правят щастлив. Да прочетеш отново любима книга, да изгледаш някой стар филм, да се обадиш на някой любим твой приятел да си поговорите, да се видите, да излезеш в парка, да потичаш… Направи поне едно нещо и от този списък.
  3. Напиши списък от поне 5 неща на твоите силни страни – с какво се гордееш, какво умееш да правиш, къде е силата ти – това ти дава възможност да усетиш по нов начин да тече енергията в теб – обичаш се, харесваш се, важен си си… – припомни си го!
  4. Напиши списък с поне 5 неща какво те прави въодушевен, страстен, енергичен. Спомни си божествената енергия в теб, която те е карала да летиш, да гориш. Влез в това състояние чрез сетивата си – какво си преживял в тоя момент, какво са видели очите ти, какво са чули ушите ти и пренеси това състояние тук и сега, в настоящия момент.
  5. Напиши списък с поне 5 неща, за които си благодарен. Фокусирането върху благодарността, че сме живи и здрави, че дишаме, съществуваме, е нещо, което забравяме, припомняйки си го, излизаме от апатията и безразличието. Усещаме се смирени и малки  – част от света, от цялото, от вселената.

 

Ако ви е трудно сами, заповядайте от 31-ви януари 2017г. на Обучителен курс на тема: Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?

Advertisements

Коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: