Home » Духовно развитие » Как да се чувстваме добре?

Как да се чувстваме добре?

Advertisements

th

Във всеки един момент можеш да си спомниш лицето на някой важен за теб човек, виждайки го в съзнанието си, да чуеш собствения си глас, когато разговаряш, да се почувстваш развълнуван, заради нещо, което се е случило в миналото. Въпросните примери не изживяваш точно сега, но би могъл да промениш състоянието си на работното място чрез работата със запаметени картини, звуци и чувства, където и когато вече си се чувствал добре, пренасяйки ги тук и сега.

Как става това?

Когато „влизаш“ в състояние, когато си се чувствал добре, е нужно да добавиш известно количество подробности, за да можеш да обогатиш преживяването си.

  1. Кога се случи това – кой ден, коя дата, какъв сезон беше, с кой беше. Каква точно е картината, която си спомняш – какво виждат очите ти – цветна ли е, черно-бяла ли е, панорамна, в рамка и има ли други неща около нея, подвижна или статична е тази картина в съзнанието ти тук и сега.
  2. Чуваш ли звуци, гласове, мелодии? Един звук може да се откроява повече – силен или слаб, с висока или с ниска честота, издаван от човек или от нещо друго – музика, вятър, далечни гласове, като фон.
  3. Когато си в тази картина, как се чувстваш? Чувството интензивно ли е или слабо, къде точно го усещаш в тялото си? Какви са емоциите, които изпитваш в момента на спомена.

Всички тези подробности са ти нужни, за да изживееш тук и сега отново нещо, което си изживял преди – нещо хубаво, което е повлияло на теб, на чувствата ти, на поведението ти. Чувствал си се добре, чудесно. Това състояние можеш да го пренесеш тук и сега и по този начин много бързо ще излезеш от състояние на раздразненост, тъга или някакво друго негативно състояние, като влезеш в позитивно състояние.

Това е техника за дистанционно управление на мислите. Тази мощна техника се използва в НЛП (Невро-лингвистично програмиране). С нея правиш промени тук и сега да се чувстваш добре, чрез влизане в спомен, в който вече си се чувствал добре, променяйки леко, но значително сегашното си състояние.

 

Още за използването на техники и стратегии в НЛП ще научиш на Обучителен курс на тема: Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?

Advertisements

Коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: