Home » Духовно развитие » Какъв е твоят “филм”?

Какъв е твоят “филм”?

Advertisements

thOQN8J4YD

Когато дистанционното на телевизора е в ръката ти, можеш да натиснеш яркост, контраст и виж как картината се размива и изчезва.
Същото можеш да направиш с образ, който не искаш да помниш, като го изтриеш от ума си и го замениш с образ, който предпочиташ.
Вместо да потъваш в мисли, които те карат да се чувстваш зле, по-добре настрой себе си на други мисли, където биха те отвели натам, на където искаш да отидеш. Как? Фокусирай се!

Да “създаваш своя действителност” не е лесно, докато не научиш как действа за теб “твоят телевизор”.  Ако споменът за минало преживяване стои в теб много болезнено, значи картината ти е в реални размери. Сякаш филмът ти се случва сега. А не би трябвало да се оставиш на този хорър. Освен, ако не ти харесва. По-добре се дистанцирай, бъди зрител или смени канала – лесно е. Ако все още си стоиш в любимия “филм”, тормозен от спомена, сякаш  го преживяваш сега отново и отново, вземи тази картина и я смали, изключи звука, добави повече цветове, светлина, превърни я в карикатура. По този начин внасяш промяна в сценария.  Не всеки човек има чувство за хумор, затова и не всеки може да го използва. Но успееш ли да се разсмееш над своята карикатура, в организма ти ще се отделят химични елементи, които ще ти помогнат да се почувстваш по-добре.

Не можем да променим случилото се в миналото, но можем да променим начина, по който да реагираме към него СЕГА чрез поемане на отговорност за посоката на мислите си.

„Правите ли голяма и трудна промяна в живота си, добре е да направите така, че да се позабавлявате с нея. След това наистина става по-лесно.“ Ричард Бандлър (Основател на НЛП)

Още по темата на  Курс обучение “Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?”

Advertisements

Коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: