Home » Духовно развитие » Как се прави хипноза?

Как се прави хипноза?

Advertisements

 

uCL7iNW

Първата стъпка – подстройка по позата (присъединяване).

Заемате същата поза на човека срещу вас. Начинът, по който е разположил тялото си, ръцете си, краката, главата. Всичко е важно. Само след няколко секунди сме в позиция вие да “водите” – да смените позицията на краката, ръцете, стойката и ще видите как човекът също се променя според вас. Това се нарича “репорт” – да си дадете сметка, че първо наблюдавате, после “имитирате”, а на края – повеждате събеседника си. Така започвате да въздействате. Прави се внимателно, изтънчено, без да се натрапвате. Така се изгражда подсъзнателно доверие. Човекът срещу вас вече е в хипноза.

Втора стъпка – подстройка по дишане (присъединяване).

Копирате дишането на човека срещу вас. Същата дълбочина (плиткост), същия ритъм на вдишване и издишване, същото темпо. Наблюдавайте внимателно как диша – гръдно или коремно и го повторете, като мелодия. Ако е необходимо забързайте дишането си и, установявайки “репорт”, забавяте го постепенно. Така забавяте дишането и на събеседника си. Неусетно го успокоявате. Той се чувства добре с вас. След това започнете да говорите на всяко издишане на човека срещу вас. Издиша – дума, още веднъж издиша – още една дума или израз, или цяло изречение казвате. Така вие го водите, дори повече – управлявате го. Човекът срещу вас вече е в хипноза.

Трета стъпка – каква е целта ви на хипнозата.

Какво искате да внушите на човека срещу вас. Да го направите положително. Подсъзнанието не знае частицата “НЕ” – не се ядосвай, не бъди тревожен. Внушенията трябва да са добре формулирани, кратки и ясни – спокоен си, щастлив си, имаш красиви мисли, на главата ти е приятно, чудесно, чувстваш себе си уверен.

Има една “хитринка” преди да започнете същинските внушения, първо вземете съгласие от събеседника си – Чуваш ли ме добре? Отговор – Да (вече имаме съгласие).

При навлизане в по-дълбока хипноза, може да се внушат и приятни преживявания. Разбирате го, като човек стане разфокусиран, отнесен – той вече е в транса. Може да му внушите, че негов проблем, за който ви е споделил, може да бъде решен с лекота от самия него.

Четвърта стъпка – изваждане от хипноза.

Бавно и постепенно, с темпото и ритъма на събеседника си, го върнете обратно тук и сега. Забързайте говоренето си, нека то стане по-високо, по-бодро и по-енергично.  Може да му предложите да помисли за идеи какво ще прави в следващите часове, вечерта, на другия ден, следващите дни. Целта е човекът да възвърне предишната си бодрост.

Хипноза

Още по темата на Курс обучение “Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?”

 

 

 

 

Advertisements

Коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: