Home » Духовно развитие » Как да манипулираме подсъзнанието?

Как да манипулираме подсъзнанието?

Advertisements

The-Power-Of-Your-Subconscious-Mind

Ако кажете на някой: “Изгледаш ми притеснен!” или “Имаш болнав вид”.., същият този човек може да се вслуша в думите ви, да се притесни, да се изпоти, дори да добие болнаво изражение. Думите имат голямо въздействие върху всеки един от нас. Съзнанието допуска подобни предположения, нещо повече – те стигат до подсъзнанието.
Съзнанието – това е онази част от нас, която мисли, която следва здравия разум, интелекта, логиката, опитът, знанията и по този начин стига до анализ, заключения, изводи и анализи.
Подсъзнанието е тази част от нас, която чувства. Това е нашата интуиция, въображение, вдъхновение, нашето шесто чувство. Ако съзнанието най-често забравя много неща, сякаш има краткосрочна памет, то подсъзнанието помни и съхранява всичките ни спомени. Помни всичко. Нещо повече – стои в нас като склад със спомени, но и с готови отговори на всичките ни въпроси – то знае всичко за нас.
Съзнанието на човек действа като пазач, като скрит наблюдател. Подсъзнанието складира всичко, което му подава съзнанието – цялата ни нужна информация. Ненужната информация изхвърля, игнорира, пропуска.
Когато човек е отпуснат, разсеян, изморен, съзнанието му забравя за тази си функция – да бди зорко. Точно  в този момент би могло да влезе информация, която иначе  строгото съзнание не би допуснало. Не случайно най-скъпите реклами по телевизията са вечер, след напрегнатия и изморен работен ден, когато рекламодателите се надпреварват да рекламират продуктите и услугите си. Те знаят, че по това време има най-много зрители, но освен това – има много изморени и отпуснати зрители. Тогава подсъзнанието е по-лесно внушаемо и податливо на реклами и “зарибяване”.
Как да манипулираме подсъзнанието?
1. По директен начин – бихме могли да заявяваме на половинките си желанията – искаме нова дреха, нови обувки, екзотична ваканция –  най-лесният път да им внушим колко много нужда имаме от това и колко много ще сме благодарни, когато го получим. Начинът е с прошепване, но поне по няколко пъти вечер, когато половинката ни е изморена, сякаш говорим директно с подсъзнанието и с него се “пазарим”.
2. За самите себе си, когато нямаме отговор на важен за нас въпрос. Вместо да се напъваме и постоянно да въртим въпроса в ума си, докато зациклим, просто да се отдадем на почивка, на релакс, на сън и след това, на следващата сутрин, отговорът сякаш изкача пред нас от само себе си. Подсъзнанието е това, което намира решението за нас.
3. Бихме могли да използваме подсъзнанието за наш бъдещ успех, като го програмираме.
За целта всяка сутрин, като се погледнеш в огледалото, визуализирай си успеха – представи си го с всичките сетива, защото освен словесно, подсъзнанието приема и зрителна и слухова и кинетична информация. То приема всичко, което му представим като истина, като нещо, което вече се е случило и вече го притежаваме. Подсъзнанието работи на принципа: “Вживей се в мечтата си и ще я имаш реализирана”.
Още по темата на  Курс обучение “Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?”
Advertisements

Коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: