Home » Духовно развитие » Присъствай “Тук и сега”.

Присъствай “Тук и сега”.

Advertisements

th3RNC0D2K

Процесът на присъствие “Тук и сега” е толкова простичък, колкото и сложен. Той е едно истинско предизвикателство. Как става?

Предлагам ти в следващите няколко минути да присъстваш “тук и сега” и нищо друго да няма значение за теб. Няма минало, няма бъдеще. Само тук и сега. Остани в това “тук и сега” колкото можеш по-дълго.  Упражявай се всеки ден поне  2-5 минути.

Забележи какво се случва с тялото ти. Може ли да остане за малко неподвижно. Иска ли да мърда, да се намества? Какво е дишането ти? От къде тръгва, на къде отива? Свържи се с това дишане и стани едно с  него. Дишане – издишане. И нищо повече.

Забележи какво се случва в ума ти. Какви мисли нахлуват. Коя мисъл се задържа за по-дълго време, коя мисъл е мимолетна. Коя мисъл ти харесва, коя те обърква, натъжава.  Преживяай всяка мисъл, без да правиш никакви изводи и заключения.

Забележи какво се случва в душата ти. Какви чувства изпитваш точно тук и сега. Какви емоции изплуват? Какво “говори” с теб настоящето? Иска ли миналото ти да си поправи път, а бъдещето? Къде са спомените? А въображението ти? Има ли я паметта?

Забележи какво се случва с теб. Имаш ли връзка с детето вътре в теб сега? А с Висшия разум? Как осъзнаваш себе си “тук и сега”?

Каквото и да се случва с теб “тук и сега”, опитай се да не осъждаш преживяването си. Не му слагай оценка, етикет, мнение.  Просто присъствай!

Много скоро ще разбереш, че каквото и да се случва в живота ти, ти го приемаш. Без да му слагаш оценка “добро” или  “лошо”. Всичко идва и си отива…

 

Още по темата на Курс обучение “Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?”

 

 

Advertisements

Коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: