Home » Духовно развитие » Намалено либидо.

Намалено либидо.

Advertisements

thSEMDM9S2

Намаленото либидо е срещано явление. “Апетитът идва с яденето” е казал народът. Но ако продължително време не изпитваш желание за секс, това може да е признак за емоционални проблеми.

Как да си възвърнем желанието за сексуален живот?

 

thL3EILRDH

1. Говори за евентуалния си проблем с партньора си – открито. Потърси първоизточника за ниското либидо. Понякога може да е в резултат от отношенията в двойката – разочарование, обида, гняв, тайна.. А понякога може да е в резултат на личен емоционален проблем – тревожност, депресия, стрес, ниска самооценка, срам…

2. Създай приятна атмосфера – докосвайте се с партньора, дръжте се за ръце, говорете, прегърнете се, гушкайте се продължително, целувайте се. Целувката е много мощен инструмент за сближаване и комуникация.

3. Не мисли, че нямаш сексуално желание, а се остави да бъдеш спонтанен. Дай си толкова време, колкото ти е необходимо. Създай си настроение. Остави се на сексуалната игра, без да мислиш за самия акт.

4. Не мисли за оргазъм. Премахни това задължение, че непременно трябва да стигнеш до него. Нека нещата се случват от само себе си.

5. Потърси специалист. Много хора са срамежливи да говорят свободно на тази тема. Заслужава си да се поговори с психотерапевт, защото намаленото либидо е нещо временно. Редовният сексуален живот повишава самочувствието, самоувереността, доброто настроение. Заслужава си!

 

Още по темата на Курс обучение “Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?”

Една добра практика е Хипноза

Хипноза и НЛП 12: Моето ново Аз.

1. Хипноза “Отговор на въпрос”

 

Advertisements

Коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: