Home » Духовно развитие » Его. Смирение. Любов.

Его. Смирение. Любов.

Advertisements

th

Един мъж застанал пред вратата на своята възлюбена и потропал. Глас отвътре попитал: Кой е? – Аз съм – отговорил той. Тогава гласът казал: Тук няма достатъчно място за теб и за мен. И вратата останала затворена.

След година самота и терзания мъжът отново похлопал на вратата: Кой е? – Ти си – казал мъжът. И вратата се отворила. (РУМИ)

 

Когато на човек му липсва общата картина за нещо по-голямо от самия него, за нещо по-всеобхватно, той вижда само своето собствено разграничение. Тогава на преден план е егото му и човек не познава нищо друго, извън себе си.

И колкото повече егото се разграничава, толкова повече губи представа за цялото. Не осъзнава, че е една миниатюрна част от Вселената. Впряга се  с много сила и енергия да защитава правото си на това свое съществуване.

Но Аз не може да съществува без Ти. Светът е изграден от тази полярност. Не мога да видя СЕБЕ СИ, без да видя ТЕБ. И егото страда – то се надценява. Има нужда от това, за да съществува. Превръща се в егоцентризъм. 

На другия край, в другата полярност, е смирението. Осъзнаването, че Аз е навътре – в материята, но и навън – e ТИ – в самия живот. Отказването от егото, носи спасение. Разкривайки се, отваряйки се навън, умира егото и се ражда единството ни с всичко заобикалящо.

Разгръщането, отварянето на Аз става в Любовта, чрез Любовта, с Любовта. Границите на Аза позволяват да се преминат, да се влезе навътре, именно чрез Любовта. И така човек изживява истинска, пълна цялостност.

Любовта е единство с всичко.

Любовта не познава граници и препятствия.

Любовта е самият живот…

 

Любовта е всичко, което имаме — единственият начин да си помогнем един на друг. (Еврипид)

 

Още по темата на Курс обучение “Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?”

 

Хипноза
 
Хипноза и НЛП 12: Моето ново Аз.

 

Advertisements

Коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: